Verwarm de oven
voor op 160 graden. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen
in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte
door en schraap het merg eruit.
Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe
ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan
met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet
raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.
Klop de eieren los met een mixer. Voeg de basterdsuiker, het
gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en
klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het
bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje
glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm
ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met
een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het
gaar).
Laat het baksel buiten de oven ongeveer 15 minuten in de vorm
afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.
Serveertips:
Deze pindakaas-brownies zijn erg lekker bij een High Tea.
|