Recept 20, Pindakaas-koeken.

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g Calvé Pindakaas
125 g margarine + extra om in te vetten
75 g ongezouten pinda's (gepeld)
1 ei
225 g kristalsuiker
150 g bloem
˝ theel. bakpoeder
Extra nodig: grote bakplaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakplaat in met margarine. Hak de pinda's. Klop het ei los.
Meng in een kom de margarine met de pindakaas. Voeg al roerend beetje bij beetje eerst de suiker toe en daarna het losgeklopte ei. Meng dit goed.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda's toe en kneed alles met je vingertoppen tot een zacht deeg. Maak er een bol van, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op de bakplaat, op enige afstand van elkaar (ze kunnen uitzetten tijdens het bakken). Druk de balletjes iets plat en bak ze dan in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Serveertips:
Serveer de pindakaas-spritsen bij een High Tea.

          

Bron: www.calve.nl