Recept 12, Boterham versieren als schaap.

Ingrediënten voor 2 personen:

Calvé Pindakaas
3 vloer boterhammen
1 tl halvarine (boterham lichtjes bestrijken)
1.5 el appelstroop
4 rozijnen
2 plakjes banaan
Extra nodig: vorm uitsteken cirkels (ca.3,5 cm)

Bereiding:

Snijd uit 1 van de boterhammen een zo groot mogelijk ovaal. Snijd 1 van de smalle kanten recht af. Besmeer dit schapenkopje met Calvé pindakaas en leg op een bord.
Steek uit de andere boterham(men) 4 of 5 cirkels van ca. 3,5 cm doorsnee voor het 'kroeskopje' en een lang ovaal van ca. 6 cm. Snijd dit ovaal diagonaal door zodat je 2 hangoren krijgt. Besmeer de oren en de cirkeltjes dun met boter en stroop.
Leg de stroopcirkels dakpansgewijs bovenaan het snoetje van het schaap half over de rechte rand van het kopje. Leg de oren met de punten naar boven tegen de zijkant van de kop.
Teken in de pindakaas een snoetje en leg op de plaats van de ogen twee plakjes banaan. Maak neusgaten met 2 rozijntjes en leg de andere 2 rozijntjes op de plakjes banaan.

      

Bron: www.calve.nl