sap en rasp van
1 citroen
500 g knolselderij, in luciferdunne reepjes
100 ml volle yoghurt
4 eetlepels mayonaise
1 appel (bijv. Elstar), in luciferdunne reepjes
1 kleine krop eikenbladsla, in losse blaadjes
250 g gerookte kipfilet, in dunne plakjes
2 mandarijnen, in partjes
250 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
100 g gepelde walnoten, geroosterd |
Breng in een pan
1 liter water met 1 eetlepel citroensap aan de kook. Leg de
knolselderijreepjes 1 minuut in het kokende water en laat ze daarna
in een vergiet goed uitlekken.
Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, citroenrasp, de rest van het
citroensap en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schep de knolselderij en appel erdoor. Laat de salade minstens 30
minuten op smaak komen.
Verdeel de sla over een schaal. Schep de knolselderijsalade in het
midden en leg de plakjes kipfilet erop. Garneer de salade met de
mandarijn, druiven en walnoten.
|