Verwijder de
zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene
schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop het limoensap met
het rasp, de rode peper, komijn en olie tot een dressing. Breng op
smaak met peper en eventueel zout.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de
kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten. Snijd
de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het
vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in
blokjes. Schep de dressing door de vruchten. Laat het fruit zo 10
min. marineren. Snijd de sla in repen en snijd de blaadjes van de
koriander grof.
Schep vlak voor het serveren de sla door de fruitsalade en bestrooi
met koriander.
Tip:
De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn
in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Tip:
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze
voorjaarssalade. Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een
eenvoudig gegrild stukje vlees.
|