Recept 3, Frisse lentesalade met kip

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eieren, 2 hele kippenpoten, 1½ dl olijfolie, 4 eetl. gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 sjalotje, 1 zakje slamelange, ½ theel. suiker, peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de hele kippenpoten op een plank. Bestrooi deze met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Laat de kip in de oven 45 min. garen. Kook ondertussen de eieren 6 min. lang en houd ze daarna direct onder de koude kraan. Pel da de eieren en laat deze volledig in ruim koud water afkoelen. Snijd daarna in partjes. Rasp de schil van de citroen en knijp het sap uit in een bakje. Meng het sap van de citroen met een halve dl olijfolie en de suiker goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de kip uit de oven en laat deze afkoelen. Als de kip voldoende is afgekoeld kunt u voorzichtig het vel eraf halen. Pluk vervolgens het kippenvlees van de botten af. Meng de dressing samen met het kippenvlees en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak het vel van de kip, in een grote hoeveelheid olie, in een pan op een laag vuur krokant. Verdeel de slamelange over de borden en leg daaroverheen de kip en partjes ei. Garneer de salade met de krokant gefrituurde huid van de kip en sprenkel de salsa eroverheen.