Recept 23, Aardappelsalade met gerookte zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g nieuwe aardappelen
400 g gerookte zalm
1 x 3cm verse mierikswortel, of anders een snufje uit een potje
150 ml creme fraiche
een handje dille
Dressing
2 eetl. kappertjes
schil en sap van 1 citroen
een scheut rode wijnazijn
olijfolie
zout en peper

Bereiding:

Snijd de aardappelen in stukjes van dezelfde grootte en kook ze. Maak ondertussen de dressing door de schil het de helft van het citroensap in een grote kom te doen. Voeg een scheutje rode wijnazijn toe. Voeg 3x zoveel olijfolie als azijn toe en doe de kappertjes erbij. Breng op smaak met zout en peper en schud goed door elkaar. Voeg de aardappelen toe als deze nog warm zijn, zodat ze de dressing lekker tot zich kunnen nemen. Als de aardappelen wat koeler zijn, kun de (grofgehakte) dille erdoor heen mengen. Bewaar ook wat dille voor de garnering.
Meng de mierikswortel met de creme fraiche, voeg de rest van het citroensap toe en breng ook op smaak met zout en peper. Leg de zalm op een schaal en leg de aardappeltjes erbovenop. Druppel het cremefraiche-mengsel erover, besprenkel met een beetje olijfolie en tot slot wat dille.