4 sneetjes oud
brood
1 rode ui, gesnipperd
180 ml olijfolie van goede kwaliteit
8 middelgrote tomaten
1 komkommer, geschild en uitgeschraapt
100 g zwarte olijven
250 g fetakaas
1 volle hand verse kruiden (basilicum, munt, platte peterselie)
Dressing
1 theel. Dijon mosterd
1 1/4 theel. zeezout
vers gemalen zwarte peper
2 á 3 teentjes knoflook
3 eetl. rode wijnazijn |
Verwarm de oven
voor op 200° celsius. Scheur het brood in stukken, verspreid het
over een vel bakpapier en rooster tot het een goudbruine kleur
krijgt, ongeveer 15 minuten. Draai de stukken brood tijdens het
bakken 1 of 2 keer om.
Neem een grote kom en klop hierin de mosterd met de zout, peper,
fijngesneden knoflook en azijn. Voeg de rode ui toe en laat
tenminste 30 minuten staan.
Snij de tomaat en de komkommer en voeg deze samen met de olijfolie
toe aan de kom met de dressing. Voeg het brood en de verse kruiden
toe en meng goed. Proef en voeg zonodig extra zout, olijfolie of
azijn toe. Verkruimel tenslotte de feta en strooi deze over de
salade.
|