en als De van de week...

Recept 8, Gebakken zalmfilet met salade

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram schotse zalmfilet - 50 gram boter - 1/2 komkommer - 200 gram gemengde sla - 1 Ceasar salad kit - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 ciabatta brood

Bereiding:

Voorbereiding
Verwarm de grill op de hoogste stand.

Bereidingswijze
Verdeel de zalm in 4 stukken en bestrooi ze met zalmkruiden. Verhit in een Koekenpan met anti-baklaag de boter. Bak de zalm in 8 minuten aan beide kanten mooi bruin. Schil intussen de komkommer en snijd hem in blokjes. Meng de sla en de komkommer met 4 zakjes uit de salad kit. Pel de knoflook en pers hem uit boven de olijfolie. Snijd de ciabatta in plakjes en besprenkel de plakjes met knoflookolie. Leg de broodplakjes 3 minuten onder de hete grill. Serveer de zalm met salade en ciabatta.