en als De van de week...

Recept 7, Ceasar Salade a la Californie

IngrediŽnten voor 4 personen:

100 g gerookte ontbijtspek (of bacon) in plakjes
100 ml olijfolie
3-4 eetl. citroensap
3 eetl. zonnebloemolie
2-3 theel. worcestershiresaus
2 sneetjes witbrood
2 teentjes knoflook
2 verse eieren
2 ansjovisfiletjes
1 grote krop bindsla
stukje Parmezaanse kaas
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Voorbereiding
De harde stronk van de sla afsnijden, de losse bladeren wassen en in het vergiet uit laten lekken. Ontbijtspek of bacon in reepjes snijden.

Bereidingswijze
In een hete Koekenpan op middelhoog vuur de ontbijtspek of baconreepjes uitbakken. Het witbrood in kleine blokjes snijden. Spek uit de pan nemen, de zonnebloemolie erin gieten en daarin de blokjes brood tot krokante croutons bakken. De knoflook pellen, fijnhakken en op het eind kort meebakken. De eieren 1 minuut (niet langer) in kokend water leggen, met koud water laten schrikken, breken en de nog vrijwel vloeibare inhoud met een lepel naar een kom overbrengen. Met citroensap, olijfolie en worcestershiresaus mixen, zouten en peperen. De slabladeren overdwars in stroken van 2 cm snijden en mengen met de saus. De ansjovis afspoelen, drogen en klein snijden en samen met de spek en de croutons over de salade strooien. De kaas grof er over heen raspen.
Serveertips
Lekker met vers wit brood.