en als De van de week...

Recept 68, Hambeursjes

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de pannenkoekjes:
2 plakken gekookte ham á 50 g
1 ei
1 eierdooier
1 1/2 dl melk
70 g bloem
Voor de vulling:
30 g boter
50 g bloem
2 dl melk
1 eierdooier
1/2 dl room
50 g gemalen Emmentaler
2 schijven ananas
1 groen preiblad
peper, zout
Voor het garnituur:
1 tomaat
2 bosuitjes

Bereiding:

Hak of maal de ham zeer fijn en meng hem met het eigeel en het ei.
Zeef de bloem over de ham en giet er de melk bij.
Roer alles goed door elkaar en bak van dit deeg 4 dunne pannenkoeken van 20 cm doorsnee.
Laat ze even afkoelen.
Smelt voor de vulling een klontje boter en roer er de bloem door.
Overgiet met de melk en laat al roerend koken tot u een stevige massa krijgt.
Meng het eigeel met de room.
Neem de pan van het vuur en giet er de room bij.
Spatel de kaas erdoor en voeg de in stukjes gesneden ananas toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Dompel het preiblad enkele seconden in kokend water en snijd er 4 touwtjes uit.
Verdeel de vulling over de 4 pannenkoeken en vouw ze tot beursjes dicht.
Bind de beursjes dicht met de 'preitouwtjes'.
Smeer een ovenschotel lichtjes in met boter en ze de beursjes erin.
Zet de schotel ± 10 minuten in een op 150ºC. voorverwarmde oven.
Was de tomaat, pel hem en snijd hem in schijfjes.
Maak de bosuitjes schoon en snipper ze fijn.
Schik de beursjes op een bord met enkele schijfjes tomaat en bestrooi met uisnippers.