en als De van de week...

Recept 58, Avocado-kipcocktail

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 eetlepels geschaafde amandelen
8 blaadjes eikenbladsla
2 rijpe avocado's
200 g in dikke plakken gesneden kipfilet met kruiden (vleeswaren)
1 bekertje zure room (125 ml), 4 eetlepels mayonaise, 1
eetlepel kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

Bereiding:

Rooster 2 eetlepels geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Was 8 blaadjes eikenbladsla.
Halveer 2 rijpe avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
dobbelsteentjes.
Snijd 200 g in dikke plakken gesneden kipfilet met kruiden (vleeswaren) in
dobbelsteentjes.
Klop een sausje van 1 bekertje zure room (125 ml), 4 eetlepels mayonaise, 1
eetlepel kerriepoeder en peper en zout naar smaak.
Verdeel de sla, de avocado, de kipfilet en het sausje over 4 mooie glazen en
garneer met de geroosterde amandelen.