Schil de asperges met een
dunschiller van de punt naar het uiteinde.
Breek de uiteinden af en kook ze in kokend lichtgezouten water in
10-13
minuten gaar.
Laat ze afkoelen.
Kook intussen de eieren hard en plet ze fijn.
Haal het zwoerd van het spek, snijd het in reepjes en bak die in een
klont boter
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier
uitlekken.
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak die in het spekvet
goudbruin.
Bereid de dressing.
Maak de ui, het ei en de mosterd in een keukenmachine of met een
mixer fijn.
Voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe en breng op
smaak met
Schik de asperges op 4 borden, lepel de saus over de uiteinden en
strooi er
het geplette ei, het spek, de croutons en de bosui over.
Serveer de rest van de dressing er apart bij.
|