De combinatie
van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend origineel. Serveer
het in glaasjes voor een superchique uitstraling.
Bereidingswijze
Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blikjes
en zet weg. Was en hak de koriander.
Was de halve tomaat en snijd in blokjes. Doe de mango, de tomaat, de
koriander in een kom. Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el
olijfolie.
Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met
huishoudfolie en zet koel weg.
Pel de gamba's en bewaar de staarten. Steek de gamba's op houten
prikkertjes.
Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een
beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut). Keer ze halverwege de
baktijd,
AFWERKING
Verdeel de mango-tomatenmengsel over 4 kleine glaasjes als
voorgerecht of amuse glaasjes 8 stuks. Leg de gamba's dwars over de
glaasjes en dien onmiddellijk op.
Serveertips
Serveervariant: Schep de mangotartaar op amuse lepels en leg er een
gamba op.
|