en als De van de week...

Recept 27, Gemarineerde champignons

IngrediŽnten voor 4 personen:

ca. 4 ons champignons, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, 3 eetl. limoensap, 6 eetl. olijfolie, 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden (liefst vers), 3 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, paar takjes peterselie, 1 zakje waterkers of veldsla, 1 liter kruidenbouillon

Bereiding:

Voorbereiding:
Champignons schoonborstelen, sjalotten en knoflook heel fijn snijden

Bereidingswijze:
Kruidenbouillon aan de kook brengen, limoensap, sjalotten, knoflook, olijfolie, It. kruiden en champignons toevoegen.
2 a 3 minuten zachtjes laten koken. Van vuur af peterselie erboven fijn knippen en erdoor scheppen. Ca. 1 uur laten staan. Waterkers/veldsla over 4 borden verdelen. Champignons opnieuw aan de kook brengen. Vuur dan direct uitzetten en champignons over waterkers/veldsla verdelen.
Serveertips:
Lekker met knoflookbrood (plakjes stokbrood met olijfolie/geperste knoflook besmeren en even onder de gril).