Recept 20, Coquilles.

IngrediŽnten voor 4 personen:

10 Coquilles
2 bosuitjes
3 kleine teentjes knoflook
1 grote rode chilipeper Lombok
3 kleine chilipepers Rawit
2 eetl. plantaardige olie
2 el zoete sojasaus ketjap manis
1 eetl. vissaus nam pla

Bereiding:

Geroerbakte Coquilles
Voorbereiding
Maak de schelpdieren schoon, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze horizontaal in ronde plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in reepjes.
Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snijd deze in reepjes.
Pel de knoflook en snijd ze in stukjes.
Maak de chilipepers schoon en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Wrijf de knoflook, en chilipepers in een vijzel tot pasta.

Bereidingswijze
Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur, doe de olie erin en laat deze goed heet worden.
Fruit de kruidenpasta een paar seconden, doe de Coquilles erbij en roerbak 2 minuten.
Voeg de rest van de ingrediŽnten toe en schep alles goed om.
Serveertips
Garneer dit in een schelp met wat overgebleven stukjes bosui en reepjes chilipeper.