Er zijn twee
vissoorten die wel bijna gegarandeerd ook bij niet-visliefhebbers in
de smaak vallen. Dat zijn de tonijn en de zwaardvis. Dat komt omdat
ze voor vissoorten eigenlijk helemaal niet zo vissig smaken. En dat
komt weer voornamelijk door de stevige textuur van deze visjes. Niet
zo gek dus dat je er ook heerlijke carpaccio van kunt maken. Voor de
visliefhebber en de vleesliefhebber.
Bereidingswijze
Vries de 350 gram tonijn of zwaardvis 1 uur in.
Na een uurtje is de vis licht gevroren en snijd je er met een scherp
mes heel dunne plakjes van. Lukt dat niet goed, dan kun je de vis
ook eerst tussen plasticfolie verder uit slaan.
Schaaf de courgette in dunne plakjes of slierten. Je kunt hier ook
een Spiraalsnijder voor gebruiken.
De bijbehorende dressing maak je van 1 limoen (het sap én de rasp
van de schil) met 3 eetlepels olijfolie en de versgemalen peper en
zout.
Leg de plakjes vis zo op het bord dat het hele bord ermee gevuld is.
Daaroverheen drapeer je de courgette en daaroverheen weer sprenkel
je de dressing.
Save the best for last: Eindig met de Parrano Snippers, waarmee je
je gerecht aftopt.
Buon appetito!
|