en als De van de week...

Recept 13, Carpaccio di rapa rossa - carpaccio van rode bietjes en geitenkaas

IngrediŽnten voor 4 personen:

350 gram bietjes voorgekookt en geschild
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel honing
zout en versgemalen peper naar smaak
50 gram geroosterde walnoten (gehakt)
3 eetlepels gehakte peterselie
60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc)
60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt)
100 gram rucola

Bereiding:

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen.
Eťn van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee.
Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak.
De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas, rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

Bereidingswijze
Snij met een kaasschaaf de bietjes in dunne plakken. Leg ze in een mooie cirkel in een platte schaal of op afzonderlijke borden.
Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en honing. Proef !! en voeg eventueel nog wat toe.

Bestrooi de bietjes met de gehakte walnoten, peterselie en zout en peper. Schenk de dressing over de bietjes.
Leg met een theelepel toefjes zachte geitenkaas op de bietjes. Strooi de geraspte belegen geitenkaas erover.
Leg de rucola in het midden.
Bestrooi alles met nog wat zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.
Serveertips
Lekker met ciabatta.