Recept 119, Carpaccio di carna traditionale.

IngrediŽnten voor 4 personen:

350 g biefstuk
2 eetl. kappertjes
50 g rucola
bieslook
alfalfa
versgemalen peper & zout
80 g Parrano snippers

Bereiding:

Carpaccio zoals we deze kennen bestaat nog helemaal niet zo lang: sinds 1950. Het is een uitvinding van een Venetiaanse horecaondernemer. Rauw rundvlees is door de Italianen bestempeld als enige vleessoort die in aanmerking komt om, voorzien van de naam carpaccio, op een bordje te belanden. Inmiddels is carpaccio ook een officieuze verzamelnaam geworden voor rauw en in dunne plakken gesneden. En dat maakt dat je dus ook ander vlees en vis kunt gebruiken.

Bereidingswijze
De eerste stap begint niet in je keuken, maar bij de slager; vraag hem (of haar) de 350 gram biefstuk in 4 dunne plakken te snijden.
Maak een bedje van rucola op elk bord.
Leg de plakken afzonderlijk tussen plasticfolie en sla met de onderkant van een steelpan het vlees heel dun uit.
Verdeel het vlees sierlijk over de borden.
Daarna voeg je er de kappertjes, alfalfa en fijngehakte bieslook aan toe. En een beetje versgemalen peper en zout.
Bijna klaar, maar er ontbreekt nog wat. O ja, de Parrano Snippers. Die strooi je er rijkelijk overheen voor de finishing touch!
Buon Appetito!