Recept 118, Gamba's met champignons.

IngrediŽnten voor 6 personen:

6 grote champignons doorsnee 5 cm.
50 g boter gesmolten
500 g spinazie verse
2 eetl. boter
Peper en zout naar smaak
1 bosje bieslook vers
1 theel. bloem
1 dl visfond
Ĺ dl witte wijn
1 schep koksroom
1 eetl. groene verse peper
Ĺ geperste teen knoflook
1 eetl. bieslook gehakt vers
10 grote gamba's.

Bereiding:

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze:
Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze met peper en zout. Was de spinazie en laat de spinazie kort slinken in de helft van de boter. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de champignons. Plaats deze in een ovenvaste schaal.
Smelt voor de saus de resterende boter en maak een roux met de visfond, de witte wijn en de koksroom. Voeg de pepers, de knoflook en de fijngesneden bieslook toe. Maak de gamba s schoon. Verwijder het darmkanaal en snijd ze in kleine stukjes en meng ze door de saus.
Verwarm de saus in 5 minuten op een zacht vuurtje.
Plaats de champignons in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
Verdeel de champignons over de borden en giet de saus erover en steek een paar bieslooksprietjes in de saus.