en als De van de week...

Recept 116, Zalmmousse

Ingrediėnten voor 4 personen:

150 gram gefileerde verse zalm (zonder graat en vel)
4 dl visbouillon
8 gram gelatine
l eiwit
2 dl halfgeslagen slagroom
150 gram gerookte zalm
zout, peper
citroen/limoensap naar smaak

Bereiding:

Pocheer de zalm net gaar in de visbouillon.
Neem de gepocheerde zalm uit de visbouillon en meet hiervan 4 dl af.
Los hierin de gelatine op.
Plaats de gepocheerde zalm en zoveel visgelei in de keukenmachine als nodig om de zalm goed glad te draaien.
Sla een gelijk deel slagroom op als is gebruikt om de massa glad te draaien + ½ dl (b.v. 2 dl visgelei gebruikt, gebruik dan 2,5 dl slagroom).
Sla het eiwit stijf met iets zout.
Meng de zalmpuree met het stijfgeslagen eiwit, en vervolgens met de geslagen slagroom.
Afwerken:
Haal de plakjes gerookte zalm door het restant visgelei, en bekleed hiermee de vormpjes.
Vul deze af met de zalmmousse, en plaats de vormpjes in de koeling (± 1 uur).
Stort de zalmmousse met behulp van een warmwaterbad op bordjes en serveer verkregen product mct een frisse bieslooksaus, een half kwarteleitje en een takje kervel.