Pocheer de zalm net gaar
in de visbouillon.
Neem de gepocheerde zalm uit de visbouillon en meet hiervan 4 dl af.
Los hierin de gelatine op.
Plaats de gepocheerde zalm en zoveel visgelei in de keukenmachine
als nodig om de zalm goed glad te draaien.
Sla een gelijk deel slagroom op als is gebruikt om de massa glad te
draaien + ½ dl (b.v. 2 dl visgelei gebruikt, gebruik dan 2,5 dl
slagroom).
Sla het eiwit stijf met iets zout.
Meng de zalmpuree met het stijfgeslagen eiwit, en vervolgens met de
geslagen slagroom.
Afwerken:
Haal de plakjes gerookte zalm door het restant visgelei, en bekleed
hiermee de vormpjes.
Vul deze af met de zalmmousse, en plaats de vormpjes in de koeling
(± 1 uur).
Stort de zalmmousse met behulp van een warmwaterbad op bordjes en
serveer verkregen product mct een frisse bieslooksaus, een half
kwarteleitje en een takje kervel.
|