Was de sojascheuten en
laat ze ± 5 minuten in een klontje boter stoven.
Breng ze op smaak met het citroensap, peper en zout.
Bekleed de binnenkant van de pasteitjes met de plakjes gerookte
zalm.
Snijd de verse zalm in blokjes van ± 2 cm en bak deze ± 3 minuten in
een
klontje boter.
Kruid met peper en zout.
Meng de zalmblokjes en de sojascheuten voorzichtig door elkaar en
vul de
pasteitjes met dit mengsel.
Zet ze ± 10 minuten in een op 150ºC. voorverwarmde oven.
Maak intussen de saus.
Was de limoen en haal met behulp van een dunschiller of een
citroentrekker
enkele flinterdunne reepjes uit de schil.
Pers de limoen vervolgens uit.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Giet de witte wijn in een pannetje en voeg er de sjalotsnippers aan
toe.
Laat even goed inkoken tot er ± 1 dl kookvocht over is en voeg er
dan 50 g
boter aan toe.
Breng intussen de room aan de kook en laat die inkoken tot een
lichte binding
ontstaat.
Roer er beetje bij beetje de sjalotbereiding door en breng de saus
op smaak
met wat limoensap, cayennepeper en zout.
Voeg er tenslotte de roze peperbolletjes en de stukjes limoenschil
bij.
Was de tuinkers en laat ze uitlekken.
Schep wat saus op 4 voorverwarmde borden, leg wat tuinkers in het
midden van
elk bord en zet er de pasteitjes op.
Versier tenslotte met een takje dille. |