Voorbereiding
De harde stronk van de sla afsnijden, de losse bladeren wassen en in
het vergiet uit laten lekken. Ontbijtspek of bacon in reepjes
snijden.
Bereidingswijze
In een hete Koekenpan op middelhoog vuur de ontbijtspek of
baconreepjes uitbakken. Het witbrood in kleine blokjes snijden. Spek
uit de pan nemen, de zonnebloemolie erin gieten en daarin de blokjes
brood tot krokante croutons bakken. De knoflook pellen, fijnhakken
en op het eind kort meebakken. De eieren 1 minuut (niet langer) in
kokend water leggen, met koud water laten schrikken, breken en de
nog vrijwel vloeibare inhoud met een lepel naar een kom overbrengen.
Met citroensap, olijfolie en worcestershiresaus mixen, zouten en
peperen. De slabladeren overdwars in stroken van 2 cm snijden en
mengen met de saus. De ansjovis afspoelen, drogen en klein snijden
en samen met de spek en de croutons over de salade strooien. De kaas
grof er over heen raspen.
Serveertips
Lekker met vers wit brood.
|