Wat olijfolie, 4
tenen knoflook, 2 uien, 2 courgettes, peper en zout, 5 eieren, 3
eetlepels verse basilicum, 100 g geraspte kaas. |
Heerlijk
makkelijk ovenschoteltje, vleugje Grieks met toch een Hollands
tintje!!!!!
Voorbereiding
Knoflook fijn hakken, ui in dunne ringen snijden. gourgette halve
plakjes en basilicum fijn snijden.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180gr. Verwarm de olie in een Koekenpan en
fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg dan de courgette toe en
strooi er wat zout en peper over. Bak even tot de courgette zacht
is. Giet het groentemengsel in een vergiet of zeef en laat het
uitlekken.
Vet een ovenschaal in. Klop de eieren ook los met zout en peper en
meng ze met het uitgelekte groentenmengsel, basilicum en de kaas.
Giet de massa in de ovenschaal en laat circa 20 minuten garen en
goudbruin worden.
Serveertips
Dit is heerlijk met eigen gebakken volkoren brood,
en een heerlijk glas rode wijn.
|