Of de van de week...

Recept 97, Gegratineerde Champignonschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eieren
1 ui
3 bakjes kleine champignons
2? dl droge witte wijn
100 g boter of margarine
? eetlepel basilicum
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
150 g gemalen oude kaas
zout, versgemalen peper

Bereiding:

Lekkere ovenschotel met o.a. champignons, kaas en ei
Voorbereiding
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder
koud stromend water afkoelen en pellen.
Oven voorverwarmen op 200 ?C.
Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Champignons wassen.
In pan ui en wijn aan de kook brengen.
Champignons toevoegen en met deksel op de
pan ca. 8 minuten zachtjes koken. Met een
schuimspaan uit de pan nemen en in vergiet
laten uitlekken.
Op hoog vuur wijnmengsel ca. 10 minuten laten
inkoken.
Intussen met vork eieren fijnprakken.
Aan wijnmengsel toevoegen: ei, boter,
basilicum, zout en peper. Knoflook erboven
uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen.
Blijven roeren tot boter is gesmolten.
Champignons over bodem van ovenschaal
verdelen. Ei/wijnmengsel erover scheppen.
Kaas erover verdelen.
In midden van oven schotel in ca. 15 minuten
goudbruin laten worden.
Serveertips
Lekker met (bruin) stokbrood en gemengde
salade met venkelreepjes.