Heel erg lekker
deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood.
De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant
voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op
een donkere koude dag samen met gebakken aardappels.
Bereidingswijze
Ui snipperen, knoflook persen, prei in kleine ringen snijden, wassen
en uit laten lekken. Boter in de pan en prei ringen 5 minuten
roerbakken tot ze glazig zijn. Roomkaas toevoegen, op smaak brengen
met peper en zout en laat nog 5 minuten koken totdat alles gaar en
romig is. Paneermeel mengen met melk en laten opzwellen. Gehakt
nemen, ui, knoflook, ei, mosterd, paprika, paneermeelmengsel, peper
en zout erbij en goed door elkaar kneden zodat er een mooie massa
ontstaat. Laat die even terugkoelen totdat hij stevig wordt. Nu
plastic vershoudfolie nemen van de rol en een flink stuk 50 x 50 cm
op het aanrecht leggen. Gehakt erop en gelijkmatig verdelen totdat
je een vlak hebt van ongeveer 35 x 35 cm. Koele preimengsel in het
midden van het gehaktdeeg leggen. Pak het uiteinde van de folie met
beide handen beet en rol het naar je toe. Er is nu een rol ontstaan
met in het midden het romige preimengsel. Gehakt aan de randen GOED
samendrukken !! Bestrooi met gebakken uitjes. Ovenschaaltje nemen,
goed invetten met boter, hete lucht oven voorverwarmen op 150 graden
en in 1 uur mooi gaar, knapperig en bruin bakken. Schaal uit de oven
nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten. Dan
blijft het gehakt mals en de sappen verdelen zich door het vlees
zodat het niet droog smaakt. In plakken snijden en serveren. Leuk en
vreselijk herfstig lekker
KOOKTIP: Wil je mediterraan, maak dan eenzelfde vulling van
gekleurde paprika`s en een kleine courgette.
Serveertips
Lekker met gebakken aardappels.
|