Of de van de week...

Recept 94, Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree

Ingrediënten voor 4 personen:

8 grote aardappelen
4 stronken witlof
4 eetl. grove Zaanse mosterd
50 g boter
200 ml melk
4 x 6 plakken kaas
8 plakken achterham

Bereiding:

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen in 20 min gaar.
Kook de witlof 3 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree.
Verdeel de puree over de Ovenschaal.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.
Leg de plakken ham op een snijplank, leg daar 3 plakken kaas op en dan de witlof, dan nogmaals 3 plakken kaas en wikkel het dicht.
Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
Bak de witlof en puree in het midden van de oven in 25 min. gaar.