Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft
worden. Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een
vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en
verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze gaar in 45-50 minuten in het
midden van de oven. Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen
alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt.
Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze
onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten. Laat de gepofte aardappelen
even staan.
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes licht krokant in een hete Koekenpan. Halveer de
aardappelen. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit
met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door
de spekjes. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi
de kaas erover. Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en
zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de
kaas gesmolten is.
Serveertips
Lekker met een groene salade of tomaat-komkommersalade.
Variatie:
Vervang spekjes door hamreepjes.
Neem in plaats van volle yoghurt demi crème fraîche
|