Rozijnen wassen en
wellen.
In een pan rijst met bouillonpoeder en 1 eetlepel boter volgens de
gebruiksaanwijzing gaar koken.
Oven voorverwarmen op 200ºC.
Intussen winterpeen schoonmaken, wassen en in plakjes van ca. 1 cm
dik snijden en in een pan met weinig water en zout de plakjes peen
ca. 10 minuten koken.
Intussen gemberbolletjes in reepjes snijden en de ui pellen en
snipperen.
In koekenpan rest van boter verhitten en de ui ca. 2 minuten bakken.
Gehakt toevoegen en al omscheppend in ca. 5 minuten rul bakken.
Ketjap en sambal erdoor roeren en gehaktmengsel op smaak brengen met
zout en peper.
Schaal invetten.
Plakjes peen afgieten en overdoen in schaal.
Gemberreepjes, rozijnen en gembersiroop erdoor scheppen.
Gehaktmengsel op peenmengsel scheppen, hierop de rijst scheppen en
deze gladstrijken.
Amandelschaafsel erover strooien.
Afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven schotel afgedekt ca. 15 minuten bakken. Folie
verwijderen en schotel in nog ca. 15 minuten lichtbruin laten
worden.
|