1 eetlepel
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd
2 pakjes bechamelsaus
1 pakje bladerdeeg
500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes
peper en zout
200 g gorgonzola, in plakjes
Bereiding:
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur tot
hij zachtgeel is. Roerbak de spinazie kort mee tot hij slap wordt.
Laat hem afkoelen en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Maak de
bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vet een
Ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed deze met het
bladerdeeg. Laat overtollige flappen over de rand hangen. Bestrooi
de kipfilet of rollade met peper en zout en leg een dunne laag op
het deeg. Verdeel hierover een laag spinazie. Giet vervolgens een
laagje bechamelsaus over de spinazie. Herhaal dit proces totdat de
taart ongeveer 5 cm hoog is. Verdeel in het midden van de vulling de
plakjes gorgonzola. Eindig met bechamelsaus. Vouw het restant van
het bladerdeeg over de vulling zodat een mooi pakketje ontstaat.
Smeer het bladerdeeg licht in met olijfolie en bak het gerecht circa
20 minuten in de oven.