Lekkere
aardappelovenschotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met
een lekkere salade erbij een topdiner
Voorbereiding
Schil de aardappels en snijd ze in zeer dunne plakjes. Maak de
knoflook schoon. Besmeer de zijkanten en de bodem van een vuurvaste
schaal met boter. Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereidingswijze
Leg dakpansgewijs op de bodem van de schaal een laag
aardappelplakjes. Bestrooi deze laag met een beetje zout en
versgemalen peper. Knijp met behulp van een pers een beetje knoflook
boven de aardappelplakjes uit. Strooi er wat geraspte kaas over. Leg
een tweede laag aardappelplakjes in de schaal, en voorzie ook die
van zout, peper, knoflook en kaas. Ga zo door tot alle
aardappelplakjes zijn gebruikt. De laatste laag bestaat uit geraspte
kaas. Verhit de slagroom en melk in een steelpan en giet de hete
vloeistof in de schaal. Plaats de schaal in de oven en laat het
gerecht in ongeveer 1 uur gaar worden. Dek als de bovenkant te snel
bruin wordt de schaal af met aluminiumfolie. Verwijder de laatste 10
minuten de folie.
Serveertips
Tip:
De bereidingstijd kan worden verkort door de aardappelplakjes eerst
half gaar te koken en ze vervolgens in de schaal te leggen. De
oventijd bedraagt dan ongeveer 30 minuten. Eet bij dit gerecht
gebakken biefstuk of entrecote.
Variatie:
Vervang de geraspte belegen kaas door geraspte gruyère of
emmentaler.
|