Of de van de week...

Recept 83, Hartige taart van tortilla`s met twee soorten kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 g wortel - 2 eetl. olijfolie - 2 theel. gedroogde oregano - 200 g geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 g feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl. fijngehakte koriander

Bereiding:

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.
Voorbereiding
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de tomaten fijn. Maak uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (in de keukenmachine) fijn. Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 min beetgaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 min sudderen. Verkruimel de feta.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in. Leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten-mengsel erover. Strijk 1 el zure room erover en 1/3 koriander + 1/4 van de jonge kaas en 1/4 van de feta. Leg hierop weer een tortilla. Herhaal dit nog twee keer. Leg de laatste tortilla erop. Strooi de rest van de jonge kaas en de feta erover.
Bak de tortilla-taart in het midden van de oven op 200 graden C plm 30 minuten tot de tortilla`s mooi bruin zijn.
Serveertips
Lekker als hoofdgerecht met een salade.