1 ui; 500 g
rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1
teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's
(kant-en-klaar)
voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2
el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl
gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g
geraspte kaas |
De tortilla's
worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die
maak je zelf!
Voorbereiding
Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en bak het gehakt rul met
komijn, een geperst teentje knoflook, chilipoeder en peper en zout.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Begin intussen met de saus.
Verhit de olie en verwarm de tomaten op sap met tomatenpuree,
gehakte Spaanse peer, geperste knoflook, koriander, zout en suiker.
Laat het gerecht 5 minuten zachtjes inkoken.
Bereidingswijze
Schel 1/4 deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel
over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op
en leg ze met de naad aan de onderzijde in een Ovenschaal. Giet de
rest van de saus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet het
gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven.
Serveertips
Tip: Vervang de tortilla's door taco's. Zet de lege tacoschelpen bij
het opwarmen in de oven op de open kant zodat ze niet dichtgaan
waardoor het vullen daarna gemakkelijker wordt.
|