Of de van de week...

Recept 79, Heerlijk voor het weekend: gevuld Turks brood

Ingrediënten voor 4 personen:

1 Turks brood
1 courgette
1 aubergine
blik gepelde tomaten of 4 verse
2 teentjes knoflook
2 grote uien
eventueel handje taugé
400 g rundergehakt
2 eetl. olijfolie
zakje belegen geraspte kaas
zout, peper
ketjap
sambal

Bereiding:

Echt smullen , genietend het weekend beginnen
Voorbereiding
OVEN VOORVERWARMEN OP 175 GRADEN C.
Bereidingswijze
Snipper en fruit de uien en knoflook in de olie, rul het gehakt, en voeg de rest van de gesneden groenten toe, als laatste de taugé. Snij de bovenkant van het brood (dun) af, en hol het wat uit, zodat je het groentemengsel over het brood kan verdelen.
Erg lekker als je bodem van het brood eerst insmeert met een mengsel van olie en knoflook. Ruim bestrooien met belegen geraspte kaas. Zout, peper, ketjap en sambal naar smaak toevoegen. Oven voorverwarmen op 175°C. Ongeveer 30 minuten in de oven.
TIP:
Eventueel kan aan het groentenmengsel een klein blikje tomatenpuree toegevoegd worden.