750 gram
aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes)
600 gram broccoli
350 gram reepjes kipfilet
peper, zout, -
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
125 ml melk of iets meer
30 gram boter
30 gram bloem
zout, peper
nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas |
Eenvoudig,
lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel
lekker met bloemkool.
Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus.
Was 50 g boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij de aardappelen in niet te dunne
plakjes. Kook de aardappelen in plm. 3 - 5 minuten beetgaar. Laat de
plakjes aardappel uitlekken in een vergiet. (Of gebruik voorgekookte
aardappelschijfjes)
Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze
beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken.
Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
Verhit de olie in een Koekenpan en bak de kipreepjes bruin en
knapperig.
Saus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en plm. 2
minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een
dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en
nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop 50 gram van de geraspte
kaas door de saus.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over
de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli
met de kipreepjes en verdeel deze over de saus.
Dek af met de aardappelschijfjes. Giet de rest van de saus over de
aardappelschijfjes . Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de
ovenschotel in plm. 30 minuten goudbruin.
|