1 kg riblappen,
in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst
gaar koken met been)
zout
zwarte peper
bloem voor bestuiven van vlees
zonnebloemolie
100 g gerookte spekreepjes
2 grote uien, in halve ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijn
8 zwarte peperkorrels
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
1/4 thee. gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook)
250 ml runderbouillon of runde fond
1 eetl. witte azijn of 2 theel. Worcestersaus
6 aardappelen in blokjes gesneden
200 g champignons in plakjes gesneden |
Ik geeft niet
gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een
9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken
precies afstemmen op elkaar.
Bereidingswijze
De makkelijkste korstdeeg die bestaat voor al jou pasteien
Ingrediënten
375 g patentbloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t
suiker voor zoete pasteien)
1 ei, geklopt
125 ml zonnebloemolie
125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg
krijgt
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is.
2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met
palet mes uit tot glad)
3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer
verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.
Ik eet er altijd een tomatenketchup saus bij. Kiest jou eigen
lievelingssaus en smul maar.
|