Of de van de week...

Recept 74, Kapsalon a la bartje

Ingrediënten voor 4 personen:

Pond patat
Ruim pond shoarmavlees
4 grote plakken jong belegen kaas
Zak ijsbergsalade met tuinkruiden
1 grote rode ui
2 trostomaten
Koelverse knoflooksaus 3 x 150 g
Zeezout

Bereiding:

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op!

Bereidingswijze
Bak de patat, liefst wat doorbakken.
Roerbak het shoarmavlees tot het vocht verdampt is.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de ui doormidden en vervolgens vanaf de kant waaiervormig in lange snippers.
Snij de ijsbergsalade indien nodig in kleinere stukjes
Snij de tomaat doormidden, verwijder sap en zaadlijsten, snij het vlezige in kleine partjes
Verdeel de gebakken patat onder in de Ovenschaal, strooi er wat versgemalen zeezout over.
Spreidt daarna het shoarma vlees over de patat uit.
Bedek het vlees volledig af met de plakken kaas.
Plaats de schaal in het midden van de oven.
Laat zo lang staan totdat de kaas mooi over het vlees is gesmolten.
Niet te kort, anders is de kaas te taai en word uitscheppen moeilijk.
Meng de ijsbergsalade met de ui-snippers, tomatenpartjes en 2 bakjes knoflooksaus.
Verdeel de salade over de ovenschotel.
Dien op met het overgebleven bakje knoflook saus.