LET OP: KIPFILET
MOET MINSTENS 1 UUR MARINEREN
Snijdt de kipfilet in "brokjes", doe de stukjes kipfilet in een
zakje en giet de ketjap eroverheen. "Kneedt" de ketjap lekker door
de kipfilet heen, zodat alles in aanraking is gekomen met elkaar.
Knoop het zakje dicht en leg het in de koelkast voor minstens 1 uur
marineren.
Snijdt de ananas of perziken in partjes (wel eerst goed uitlekken)
en snipper de uien.
Vet een Ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit dan de olie in een pan en fruit de ui zachtjes dusdanig dat
deze glazig wordt.
Schep de gemarineerde kipfilet door de uitjes en bak de kip gaar.
Bekleed dan de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in
het bodem deeg!! Schep dan een gedeelte (ongeveer de helft) van het
kipmengsel in de bekleedde schaal en verdeel dan (weer ongeveer de
helft) van de ananas of perziken over het geheel. Daarna de helft
van de roomkaas eroverheen verdelen en zo deze handelingen herhalen
totdat alles in de schaal is "gestapeld".
Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen
vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaten in het
bladerdeeg en bak het geheel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en
gaar.
TIP VAN ERWINSTOBBE
Tip voor de bodem: laagje gekookte zilvervliesrijst (eerst goed
droog laten worden) over de bodem verdelen. Alle vocht uit de
ingrediënten trekt in de rijst en niet in de bodem, terwijl smaken
van ingrediënten wel behouden blijven
Serveertips
Je kunt zelf beslissen wat je erbij eet. b.v. brocolli, of boontjes
of een lekkere gemengde , frisse salade. Wat je zelf het lekkerst
vindt.
|