Deze zijn ook zo
schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere
borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en
snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook
leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin
vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby
herfsttaartjes zie DIT recept!
Bereidingswijze
Uien schillen en fijn snipperen. Rauwe ham (Coberg of Schwarzwalder
schinken) in dobbelsteentjes snijden. 2 el boter in een pan doen en
deze twee ingrediënten 3 minuten fruiten. Uitnemen en op
keukenpapier laten uitlekken. Eieren met slagroom, nootmuskaat en
wat versgemalen peper mengen. Bladerdeeg laten ontdooien en met een
flinke keukenring of met een glas rondjes steken. Muffinvorm voor 12
stuks nemen, met papier vullen, deegrondjes er in en er een
schaaltje van maken. Nu het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig
verdelen. Tenslotte het ei-slagroom mengsel voorzichtig erover
verdelen en garneren met vers gesnipperde bieslook. Voeg géén zout
toe want de rauwe ham is gezouten en zout genoeg!! Muffin vorm met
de baby quiches in de voorverwarmde hetelucht oven zetten en in
ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin bakken. Ook deze zijn goed in
te vriezen en houdbaar. Kort opwarmen in de oven en smullen.
Serveertips
Warm serveren.
|