Of de van de week...

Recept 71, Leuke, romige baby quiche Lorrianes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rol bladerdeeg
10 plakjes rauwe ham
4 flinke uien
2 grote eieren
2 eetl. roomboter
250 ml slagroom
1 theel. nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Verse bieslook (gesnipperd)

Bereiding:

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

Bereidingswijze
Uien schillen en fijn snipperen. Rauwe ham (Coberg of Schwarzwalder schinken) in dobbelsteentjes snijden. 2 el boter in een pan doen en deze twee ingrediënten 3 minuten fruiten. Uitnemen en op keukenpapier laten uitlekken. Eieren met slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen peper mengen. Bladerdeeg laten ontdooien en met een flinke keukenring of met een glas rondjes steken. Muffinvorm voor 12 stuks nemen, met papier vullen, deegrondjes er in en er een schaaltje van maken. Nu het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig verdelen. Tenslotte het ei-slagroom mengsel voorzichtig erover verdelen en garneren met vers gesnipperde bieslook. Voeg géén zout toe want de rauwe ham is gezouten en zout genoeg!! Muffin vorm met de baby quiches in de voorverwarmde hetelucht oven zetten en in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin bakken. Ook deze zijn goed in te vriezen en houdbaar. Kort opwarmen in de oven en smullen.
Serveertips
Warm serveren.