2 eetlepels
boter
1 kleine Chinese kool in dunne reepjes
1/2 groene kool in dunne reepjes
1 zakje voorgekookte aardappelplakjes á 450 g (Célavita)
250 g blauwe kaas (Danish blue of Bleu d'Auvergne)
200 g grof gehakte gemengde noten (walnoten, hazelnoten)
zout, peper
100-150 g mager ontbijtspek in plakjes
een ingevette ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Verhit de boter en roerbak beide koolsoorten 10 minuten.
Roer er van het vuur af de aardappelplakjes, 200 g kaas en 150 g
noten door.
Breng het koolmengsel op smaak met zout en peper en schep het in de
ovenschaal.
Meng 50 g kaas en 50 g noten en strooi dit over het koolmengsel.
Leg de plakjes spek op het koolmengsel en laat het gerecht in het
midden van de oven 20-30 minuten gratineren.