400 g
pastaschelpjes
2 bouillonblokjes
4 eieren, losgeklopt
200 ml crème fraîche (Melkan)
200 g geraspte oude, blauwe of geitenkaas
1 zak gemengde sla
2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes
2 eetlepels sladressing naar keuze |
Deze taart kan
prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een
restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs
verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta
roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met
de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop de
eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de
pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette Ovenschaal en bak
de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de
taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Vermeng de sla
met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.
Serveertips
Varieer door stukjes ham, spek of groenten toe te voegen.
|