Of de van de week...

Recept 67, Pasta roomtaart met kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g pastaschelpjes
2 bouillonblokjes
4 eieren, losgeklopt
200 ml crème fraîche (Melkan)
200 g geraspte oude, blauwe of geitenkaas
1 zak gemengde sla
2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes
2 eetlepels sladressing naar keuze

Bereiding:

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop de eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette Ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Vermeng de sla met de bleekselderij en dressing en serveer bij de pastataart.
Serveertips
Varieer door stukjes ham, spek of groenten toe te voegen.