5 flinke
paprika's in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt
gebruikt voor de vulling) -
Saus:
2 blikjes tomatenblokjes
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout
Vulling:
plm. 600 gram mager rundergehakt
1 flinke ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
(1 paprika zie boven gesnipperd)
150 gram geraspte belegen kaas
peper, zout |
Deze gevulde
paprika's vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden.
Echt simpel en erg lekker. De paprika's gaan rauw in de Ovenschaal.
Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat.
Snel klaar en erg lekker!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Saus:
Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote
vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde
oregano.
Was de paprika's. Snij 4 paprika's dwars door en verwijder de
zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprika's op de tomatensaus in
de schaal.
Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine
blokjes.
Bereidingswijze
Vulling:
Bak het gehakt rul in een droge Koekenpan of wok. Voeg de uisnippers
en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprika-stukjes
toe en bak even mee.
Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
Vul de paprika's met het gehakt.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprika's.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde
oven.
Serveertips
Lekker met rijst.
|