Dit gerecht is
een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen
komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon
gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken
matchen.
Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past.
Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen
door aardappelpuree.
Voorbereiding
- schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes, kook ze ongeveer 5
minuten en laat ze uitlekken in een vergiet
- borstel de (kastanje)champignons schoon en snijd ze in vieren
- snijd de uien en de witlof in halve ringen
Bereidingswijze
- spekjes in de pan en even laten bakken, voeg het gehakt toe,
kruiden met peper en evt een klein beetje zout
- het gehakt even laten bakken, voeg de uien toe
- daarna de witlof en de champignons erbij
- doe het geheel in een Ovenschaal en daaroverheen de
aardappelschijfjes
- klop de eieren, room en mosterd en giet het over het geheel
- als laatste gaat de kaas eroverheen
- zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
|