500 g HOH of
rundergehakt
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 verse tomaten, fijngehakt
1 rode paprika in blokjes
1 blik (of pot) bruine bonen
1 blikje mais
Klein potje olijven
olijfolie
1 t chilipoeder
½ t komijn
1 ½ t paprikapoeder mild
½ groene peper zonder zaad, fijn
Zwarte peper uit de molen
Zeezout (indien nodig naar smaak)
1 el citroensap
½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig
Verse peterselie (gesnipperd)
1 dl Koksroom of zure room
Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar |
Dit is géén
recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse,
scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is
overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag
nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van
word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er
niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf
maar als je van pittig eten houd.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Bereidingswijze
Neem een Hapjespan, doe er wat olijfolie in en bak op hoog vuur de
uien en de knoflook glazig en het gehakt rul. Voeg peper, zout,
komijn en paprikapoeder toe totdat het geheel op smaak is. Voeg nu
de bonen en de mais en groene pepersnippers toe en roer door elkaar.
Voeg tomaten, olijven en paprikablokjes toe en bak totdat ze zacht
zijn. Breng nu op smaak met de salsa en chilipoeder zo pittig als
men zelf wil. Doe er tenslotte nog wat zout door indien nodig (even
proeven) en de zure- of koksroom. Doe dan alles in een ovenschaal en
bedek met kaas. Bak nu af in de oven op 180 graden totdat de kaas
goudbruin en gesmolten is. Als het bubbelt is het klaar. Garneer af
met wat verse peterselie. Men heeft nu een heerlijke, pittige,
Mexicaanse schotel. Smullen maar!
Serveertips
Eet met tortillachips en/of witte rijst.
|