Kook de rijst 15 minuten
in 1½ dl bouillon en laat hem iets afkoelen.
Stoof de venkel en de wortel 5 minuten in 25 g boter en 2 dl water
en breng
op smaak met zout en peper.
Week het brood in water, knijp het goed uit en verkruimel het.
Meng het gehakt met de peterselie, de ui, de knoflook, de
broodkruimels, het
ei, zout, peper, de mosterd en de rijst.
Smelt 100 g boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten garen.
Voeg de melk in één keer toe, breng het aan de kook en roer het tot
een
gladde saus.
Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Schep het gehaktmengsel, de wortel en de venkel in lagen in een
ingevette
ovenschaal met een inhoud van 1½ liter.
Schenk de rest van de bouillon erover en schep er de saus over.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 50 minuten gaar
worden.
|