Of de van de week...

Recept 57, Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

Ingrediënten voor 4 personen:

Lams- of Runder gehakt (500 gram)
* Aardappelpuree (1 zakje)
* Champignons (1 bakje)
* Ui (2 grote)
* Champignonsoep (1 pakje)
* Doperwten (1 blikje)
* Wortel (1 a 2 stuks)
* Ei (1 stuk)
* Gepelde tomaten (1 blikje)
* Tomaten puree (70 gram)
* Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels)
* Geraspte kaas
* Melk/ water
* Boter

Extra:
* Mais (1 blikje)
* Courgette en of Aubergine (1 stuk)
* Prei (1 stuk)

Bereiding:

Voorbereiding
Begin allereerst met het in kleine stukjes snijden van de gepelde tomaten, ui, champignons en wortelen en het raspen van de kaas (indien nodig). Begin dan met de aardappelpuree, bereiden zoals aangegeven staat op de verpakking. Zet nu ook de champignonsoep aan met de halve hoeveelheid water als wat er op de verpakking staat en laat deze 5 minuten koken.

Bereidingswijze
Begin met het bakken van het gehakt in een wok totdat het rul en bruin is. Wanneer dit klaar is voeg je de ui, champignons, wortelen en erwten toe en laat je deze fruiten bij het gehakt. Voeg eventueel nog de andere extra groenten naar keuze toe. Voeg daarna 2 eetlepels knoflook, de tomaten puree, gepelde tomaat en champignonsoep toe. Als dit allemaal goed gefruit en gebakken is voeg je op het laatst nog een eitje toe. Boter nu de Ovenschaal in en doe daar een bodem van het gehakt-/ groentemengsel in. Daarover doe je dan nog een laag aardappelpuree. Strooi nu een flinke laag van de geraspte kaas over de laag met aardappelpuree. In totaal moet deze Cottage Pie 25 minuten op stand 4 (200 ºC) in de oven en dan nog even 5 minuten op tafel laten staan zodat deze nog kan `nagaren` en dan...
Smakelijk!