8 kleine
tortilla`s (bloem, mais of meergranen)
- 500 g rundergehakt,
- 400 g tomaten,
- 200 g zure room,
- 1 rode paprika,
- 1 ui,
- 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
- 1 klein blikje mais (140 g)
- 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas,
- 2 eetl. jalapeno (uit een potje)
- geraspte kaas (naar smaak)
- 2 eetl. koriander. |
Deze Mexicaanse
taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik
niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de
mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes
tortilla`s.
Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het
gehakt vervangen door kidneybonen.
Voorbereiding
- Maak de knoflook fijn,
- Snijd de tomaten, paprika en kleine stukjes.
- Hak de jalapeno fijn,
- Snijd de koriander fijn.
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en de uien toe en laat dit
eventjes sudderen
- Doe de tomaten en de paprika erbij en laat het 10 min. sudderen
zodat het een saus wordt.
- Als laatste de jalapeno, de mais en de fajitas kruiden erbij. Door
het kruidenmengsel gaat het binden.
- Zonodig nog een beetje bijbinden zodat er een dikke saus ontstaat.
- Vul een springvorm, en begin als eerste met een tortilla.
- Daarop komt een schep van de saus.
- Smeer een tortilla in met zure room en leg die met de kant van de
zure room op de saus.
- Maak zo laag voor laag.
- Van de laatste tortilla smeer je ook de bovenkant in met zure
room.
- Bestrooien met geraspte kaas.
- Bak de taart 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200
graden.
Serveertips
Als de taart uit de oven komt kun je hem garneren met de koriander.
|