Kijk uit dat je
hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier
gemakkelijk teveel van!
Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de
rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt
rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en
knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit.
Vet een Ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven
voor op ongeveer 175 ?C.
Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een
klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een
beetje paprikapoeder.
Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe
je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de
ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het
vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool
en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de
aardappelpuree.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar
ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingrediënten in principe
al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen
'mengen'.
|