Deze heerlijke
ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan
HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de
Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.
Voorbereiding
Aardappelen schillen en in grove stukken snijden.
Winterpeen schillen en in stukken snijden. Uien en knoflook pellen
en fijnhakken.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen
fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en
boter. Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (±
20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden. Uien en knoflook
lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op
smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en
worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het
gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het
wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen
en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de tot 200 graden
voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15
minuten )
Serveertips
Met een bokbiertje (zie reactie barbarian - Hardstikke lekker!!!
|