Of de van de week...

Recept 52, Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt (shephards pie)

Ingrediėnten voor 6 personen:

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 g rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat -
3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 g geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

Bereiding:

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.
Voorbereiding
Aardappelen schillen en in grove stukken snijden.
Winterpeen schillen en in stukken snijden. Uien en knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )
Serveertips
Met een bokbiertje (zie reactie barbarian - Hardstikke lekker!!!