Verwarm de oven
voor op 200 graden.
Kook de bloemkoolroosjes vijf minuten en bak de spek in een pan.
Wanneer je de spek zonder olie in je pan bakt, zal het lekker
knapperig worden. Laat de spek daarna uitlekken op wat keukenpapier
en snijd het in reepjes.
Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Laat dit één
minuutje op zacht vuur staan.
Voeg daarna een scheutje melk toe en roer goed. Wanneer je melk is
opgenomen door de boter, kun je voorzichtig nog wat melk toevoegen.
Blijf dit in etappes doen tot alle melk in de saus is opgenomen.
Voeg daarna drie vierde van je kaas toe aan het beslag.
Als je kaas gesmolten is, kun je ook de spekjes toevoegen aan het
mengsel.
Beleg eventueel aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal.
Leg hierna de bloemkoolroosjes in je schaal en giet de kaassaus
eroverheen. Strooi als laatst de overgebleven kaas over de
bloemkool. Zet het daarna twintig minuten in de oven.
|